Energie & ICT in en
rondom de woning

ICT in de woning

De veranderingen in de energievoorziening en in de installatietechniek gaan in razend tempo door. De verduurzaming van de energievoorziening leidt tot het toepassen van zonnepanelen en de intrede van de elektrische auto. Ook de warmtepomp wordt steeds meer toegepast om de lage energievraag naar warmte in te vullen. De trend van de ‘all-electric’ woning is daarmee ingezet.

Er is ook een steeds grotere verwevenheid tussen ICT-systemen en het 230V-systeem. Schakelen met mobiele telefoons, slimme sensoren, automatisch schakelende apparatuur (aangestuurd door energieleverancier of netbeheerder) begint zijn intrede te doen.

In deze uitgebreide gratis whitepaper komen o.a. de volgende onderwerpen aan de orde: all-electric, gasloos, pv-systemen, warmtepompen, slimme informatietechnologie, duurzame energie, facts & figures, cop-waarden, led-lampen, domotica-systemen, zorgfuncties, veiligheid en comfort.

Over de auteur:

Prof.dr.ir J.F.G. (Sjef) Cobben
Sjef Cobben heeft diverse publicaties op zijn naam staan, levert bijdragen aan magazines in binnen- en buitenland en is regelmatig gastspreker op congressen. Bovendien is hij hoofdredacteur van de Kennisbanken E-Installatie, waaronder NEN 1010. Het laatste boek van Sjef Cobben is: "De elektrische woonhuisinstallatie, nu en in de toekomst". Vul hiernaast in of u daarover nadere informatie wilt ontvangen.

Installatiejournaal

Vul hier uw gegevens in om de gratis whitepaper te ontvangen